VOLLE MAAN VAN LEEUW

Gepubliceerd: 24 juli 2021

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Leo-Zodiaque_Amiens_05.jpg

Op donderdag 22 juli gaat de Zon in de middag het vaste vuurteken Leeuw binnen. De dagen tussen 20 juli en 20 augustus worden de Hondsdagen genoemd. In deze periode komt de heldere ster Sirius, de hond van de jager Orion, gelijk met de Zon op. Dit is de tijd dat er hittegolven kunnen zijn. In 2020 hadden we midden augustus een landelijke hittegolf die aanhield van 5 tot en met 17 augustus. De hitte begon toen de Zon in het vuurteken Leeuw een harmonisch aspect ging maken met de hete planeet Mars in het vuurteken Ram. En op 17 augustus had de droge planeet Mercurius zich bij de Zon in Leeuw en Mars in Ram gevoegd.


Lees verder »

Nieuwe maan van kreeft

Gepubliceerd: 23 juni 2021

NIEUWE MAAN VAN KREEFT

Zaterdagnacht 10 juli is het de Nieuwe Maan van de Kreeft als Zon en Maan precies bij elkaar staan in dat teken. De planeet Jupiter zal een groot deel van de nacht helder boven ons hoofd schijnen en ook Saturnus zal daar zichtbaar zijn, maar die planeet is niet zo helder als Jupiter. In deze zomertijd laat de natuur haar volle scheppingskracht zien en word je omhuld door al het groen van de bomen, heesters en struiken. De helende invloed van al dat groen geeft je een heerlijk gevoel van verbondenheid, van je opgenomen voelen in de natuur, van een onuitgesproken eenheid met Moeder Aarde. Je hebt geen woorden voor dit gevoel, alleen een verlangen om in de natuur een plek te vinden, waar je altijd kunt blijven. Je voelt dat Moeder Aarde al haar leven met je deelt.


Lees verder »

Volle maan van kreeft

Gepubliceerd:

Op maandag 21 juni gaat de Zon vrij kort na middernacht het kardinale waterteken Kreeft binnen. We zijn gekomen bij de zomerzonnewende, die van 21 tot 24 juni duurt, als de zon recht boven de Kreeftskeerkring [Sahara] drie dagen stil lijkt te staan. Op donderdag 24 juni keert de Zon om en gaat ze terug naar de Steenbokskeerkring [Zuid Afrika]. Het is op die avond van het St. Jansfeest ook de Volle Maan van Kreeft, als de Zon in dat teken staat en de Maan daartegenover in het aardeteken Steenbok. De Maan zal bij zonsondergang vol opkomen en goed zichtbaar zijn, als het onbewolkt is. Doordat de Volle Maan de lichtstralen van de ondergaande Zon weerkaatst zal die een magische, geeloranje uitstraling.


Lees verder »

Nieuwe Maan van Tweelingen

Gepubliceerd: 17 juni 2021

NIEUWE MAAN VAN TWEELINGEN

Op donderdag 10 juni is het midden op de dag de Nieuwe Maan van Tweelingen, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in dat teken.. Dit is een zonsverduistering, die in de arctische gebieden van Canada, Groenland en Siberië volledig is, maar op onze breedtegraad wordt er slechts een klein hapje uit de Zon genomen. Opvallend is dat de planeet Mercurius, die bij de Tweelingen hoort, bij deze Nieuwe Maan juist tussen de Zon en de aarde in staat. Omdat er een vrij nauw spanningsaspect is tussen de planeet Neptunus en de Zon, Maan en Mercurius kan het een tijd zijn van miscommunicaties, waardoor er veel verwarring kan ontstaan. Onder de invloed van Neptunus kan men elkaar niet alleen verkeerd begrijpen, maar er kan ook sprake van zijn van nepnieuws dat als waar wordt aangenomen. 


Lees verder »

Volle Maan van Tweelingen

Gepubliceerd:

VOLLE MAAN VAN TWEELINGEN

Op donderdag 13 mei was het Hemelvaartsdag. Na zijn opstanding is Jezus nog een aantal weken in zijn etherische lichaam dichtbij zijn apostelen, maar bij zijn Hemelvaart verdween hij voor hen uit het zicht. White Eagle zegt daarover: “De ten hemel gevaren Jezus, die deze hoge aarde-inwijding onderging terwijl hij op aarde leefde, vormde zijn fysieke atomen zó om in het Licht dat zijn etherische lichaam, voorgoed vastheid kon krijgen – niet in aardse maar in hemelse zin. Voor zijn apostelen leek het echter alsof hij werd opgenomen in de wolken, in de nevelen of sluiers, want zijn lichaam leek werkelijk te vervagen en uit het zicht te verdwijnen. Hij was opgevaren naar de Vader in de hemelen en daar leeft hij voort in een hogere vorm – waar de aardse mens zich geen voorstelling van kan maken.”   


Lees verder »

Nieuwe Maan van Stier

Gepubliceerd: 16 juni 2021

NIEUWE MAAN VAN STIER

Op dinsdag 11 mei is het in de avond de Nieuwe Maan van de Stier, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Als je onder het teken Stier geboren bent, ben je een schepper van vormen in de stoffelijke wereld, waardoor alles in je omgeving weldadig kan aanvoelen. Je contact met de natuur en met materialen maakt dat je je in je element voelt als je in je (moes)tuin werkt, voor een gezelschap kookt of met de inrichting van je huis bezig bent. Je kunt echter wel geneigd zijn je te sterk aan de materie te hechten en daardoor teveel gericht zijn op wat je bezit. Ook kan je wel eens teveel vanuit vaste patronen leven en er dan grote moeite mee hebben als je levensritmes verstoord worden.


Lees verder »

Volle Maan van Stier

Gepubliceerd:

VOLLE MAAN VAN STIER

Op maandag 19 april is de Zon in de avond het vaste aardeteken Stier binnengegaan. Een week later in de vroege nacht van dinsdag 27 april is het de Volle Maan, als de Zon in de Stier staat en de Maan daartegenover in de Schorpioen. In de Oosterse traditie wordt dan met het Wesak-festival de geboorte van de Boeddha gevierd. White Eagle zegt: “Wij kunnen het uitstromen van de kracht van de Boeddha voelen, de vrede en de wijsheid van dit grote wezen, die naar de aarde kwam vanuit een andere wereld om deze grootse spirituele kracht van vrede en wijsheid te brengen en daarmee het bewustzijn van de mensheid op te wekken om te verlangen naar wijsheid en vrede, naar broederschap en liefde voor alle wezens, in het bijzonder voor de dieren. Deze spirituele uitstroming is een voorbereiding voor ieder van ons individueel en voor de hele aarde om weer de volgende uitstroming te ontvangen. Die uitstroming komt bij de Volle Maan van Tweelingen en het Christus festival.”


Lees verder »

Nieuwe Maan van Ram

Gepubliceerd: 24 maart 2021

Op maandag 12 april is het in de ochtend Nieuwe Maan, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in de Ram. Dit vuurteken staat onder de invloed van de rode planeet Mars, waar de maand maart naar vernoemd is. We kunnen de Maan dan niet zien, maar de dag daarna is die voor ons kort na zonsondergang even als een heel dunne sikkel laag aan de horizon waar te nemen. Elke dag wordt die maansikkel iets groter en kunnen we die langer zien. Na een week is het Eerste Kwartier en zien we een halve maan. En na twee weken is de Maan weer vol en schijnt de hele nacht met een stralend, helder licht.


Lees verder »

Volle Maan van Ram

Gepubliceerd:

De lente begint in de ochtend van zaterdag 20 maart, als de Zon het kardinale vuurteken Ram binnengaat. De Zon staat dan loodrecht boven de evenaar en overal in de wereld zijn dag en nacht even lang. Op zondag 28 maart is het dan ’s avonds de Volle Maan van Ram, als de Zon in dat teken staat en de Maan daartegenover in de Weegschaal. Pasen valt op de zondag daarna en dat is op 4 april. White Eagle zegt: “Tijdens de kruisiging van het lichaam van de Meester Jezus kwam er een levensgeest vrij, waardoor de hele wereld een doop onderging. Er vond een grootse, occulte ceremonie op de innerlijke niveaus plaats. Toen zijn levenslichaam uit het fysieke werd losgemaakt, doordrong dit het menselijk leven en doopte het. Daardoor werd de mensheid opgeheven en werd haar blik naar het Licht gericht.”


Lees verder »

Nieuwe Maan van Vissen

Gepubliceerd: 20 maart 2021

Vissen

In de late ochtend van zaterdag 13 maart is het de Nieuwe Maan van de Vissen, als Zon en Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Zon en Maan staan vlakbij de planeten Venus en Neptunus, die ons spiritueel bewustzijn kunnen verhogen, doordat we ons vanuit liefde één kunnen voelen met alle mensen en met de hele kosmos. Maar Neptunus kan ons ook teveel het contact met de aardse werkelijkheid laten verliezen. We maken dan uit idealisme plannen, die niet op het aardse vlak te verwezenlijken zijn. Om het goede evenwicht daarin te bewaren is er die uitspraak van White Eagle: met het hoofd in de hemel en met de voeten op aarde.


Lees verder »