Volle Maan in Tweelingen

Gepubliceerd: 1 juni 2020

568px-Gemini_Saint-Austremoine_Issoire

In april en mei was Venus als een heldere avondster in het (noord)westen te zien, maar dat duurde steeds korter. Op 3 juni loopt Venus precies tussen de Zon en de aarde in en is ze voor ons niet meer te zien. Dit gebeurt elke 8 jaar in het luchtteken Tweelingen. In juni 2004 en 2012 hebben we zelfs het zeldzame fenomeen gezien dat Venus voor langs het oppervlak van de Zon heen ging. Het teken Tweelingen heeft te maken met de luchtwegen en de longen. Venus heeft te maken met de keel en de slijmvliezen. In 2002-2004 was er een uitbraak van de longziekte SARS, waarbij mensen acute ademhalingsproblemen kregen.
Lees verder »

De zegen van Pinksteren

Gepubliceerd: 29 mei 2020

20170801_114609

De gebeurtenissen van Pasen en Hemelvaart, die we nog altijd gedenken houden een grote belofte in. Het is de belofte van het Pinkster- of Christusfeest, waarbij er een enorme uitstroming van Christuslicht vanuit de hemel over ons komt. Dit licht voedt de Christusliefde, de kracht en de wijsheid die aan ons zijn meegegeven, omdat we kinderen van het Goddelijke zijn. Onze ziel en ons hart kunnen dit licht in zich opnemen, want ze bestaat uit onvoorwaardelijke liefde. Het enige wat we hoeven doen is ons hart ervoor openstellen. Dat is waartoe het Pinksterfeest ons uitnodigt.
Lees verder »

Nieuwe Maan in Tweelingen

Gepubliceerd: 17 mei 2020

568px-Gemini_Saint-Austremoine_Issoire

In de middag van woensdag 21 mei gaat de Zon het beweeglijke luchtteken Tweelingen binnen. Een dag later is het Hemelvaart. Na zijn opstanding was Jezus nog een aantal weken in zijn etherische lichaam dichtbij zijn apostelen, maar bij zijn Hemelvaart verdween hij voor hen uit het zicht. White Eagle zegt daarover: ‘De verlichte Meester Jezus die de hoge aarde-inwijding onderging tijdens zijn aardse leven, was in staat zijn lichaam tot in de kleinste deeltjes in licht om te zetten. Daardoor werd Hij opgenomen in het Licht terwijl het leek alsof zijn lichaam achter een wolk vervaagde, uit het zicht van de mensen. Dit is het terugtrekken van het hoger Zelf uit het fysieke zelf.
Lees verder »

Volle Maan in Stier

Gepubliceerd: 4 mei 2020

572px-Taurus_Saint-Austremoine_Issoire

Donderdag 7 mei is het vroeg in de middag de Volle Maan van de Stier. De Maan is dan precies tegenover de Zon gekomen in het tegenoverliggende teken Schorpioen. Deze Volle Maan zal de voorgaande nacht hoog aan de hemel staan en de hele nacht schijnen. In het Oosten wordt dan, waarschijnlijk in aangepaste vorm, het Wesak-festival gevierd, dat gewijd is aan de Boeddha. White Eagle zegt hierover: ‘De Boeddha, die prachtige, zachtmoedige, wijze en vredige gestalte, door wie het gouden licht scheen, kwam voort uit het hart van God. In het leven van de Boeddha werd de weg gewezen, werd het pad onthuld dat de ziel betreedt als zij opstijgt naar haar Vader-Moeder God. Die weg werd gekenmerkt door het totaal afzien van elk verlangen.’


Lees verder »

Nieuwe Maan in Stier

Gepubliceerd: 17 april 2020

572px-Taurus_Saint-Austremoine_Issoire

In de middag van zondag 19 april gaat de Zon het vaste aardeteken Stier binnen en komt dan in een spanningsaspect met de planeet Saturnus in het vaste luchtteken Waterman. Saturnus is op 22 maart dat teken binnengegaan. We ervaren momenteel een nieuw fenomeen: het sociaal afstand houden van elkaar om het corona-virus minder kans te geven ons te besmetten. Het teken Waterman hoort bij groepen, verenigingen en sportclubs. Saturnus is de planeet van de beperking, die het sociaal leven aan banden legt.
Lees verder »

Pasen 2020

Gepubliceerd: 11 april 2020

20200411_143239

Is het je weleens opgevallen dat op het noordelijk halfrond veel lentebloemen zoals narcissen, hyacinten en vele andere het symbool van de zespuntige ster dragen, de zes bloembladen? Diep in het hart van die bloemen kun je zelfs een kleine ster ontdekken. Als je nog dieper in het hart van de lentebloemen kijkt, kun je daarin de boodschap van Christus, de opgestane Christus zien. De zespuntige ster staat symbool voor de vereniging van God en de mens, of anders gezegd: voor mensen vervolmaakt door de zachte, innerlijke Christusgeest.
Lees verder »

Volle Maan in Ram

Gepubliceerd: 5 april 2020

571px-Aries_Saint-Austremoine_Issoire

In de nacht van woensdag 8 april is het dan ruim voor zonsopgang de Volle Maan van de Ram, als de Zon in dit vuurteken staat en de Maan ertegenover in het luchtteken Weegschaal. Het is de eerste Volle Maan na de lente-equinox. Pasen valt op de eerste zondag na deze Volle Maan van de Ram en dus op 12 april. Pasen wordt zowel vanuit de ruimte, vanuit een astronomische waarneming vastgesteld, als vanuit de tijd die de weekdagen bepaalt.
Lees verder »

Boodschap van White Eagle

Gepubliceerd: 4 april 2020

Jenny-3

Jenny Dent, leider van de wereldwijde White Eagle Lodge geeft ons boodschappen van White Eagle door. In deze bijzonder tijd schrijft zij het volgende:

Terwijl ik jullie schrijf, is White Eagle dichtbij en brengt hij een straal van vrede en bemoediging vanuit de hemelse sferen! Hij weet dat het een vreemde en verwarrende tijd is voor veel mensen over de hele wereld. Er zijn veel onverwachte uitdagingen, maar hij vraagt ons vast te houden aan het beeld dat de uiteindelijke uitkomst heel mooi zal zijn. Als we in de komende jaren op deze tijd terugkijken zullen we de betekenis van deze tijd zien. 
Lees verder »

Lieve vrienden

Gepubliceerd: 19 maart 2020

20170425_131233
Onze wereld ziet er sinds twee weken ineens heel anders uit. We hopen dat jullie je niet al te ongerust maken, hoe moeilijk misschien ook…  Juist in deze tijden wordt er van ons gevraagd niet in de angst te schieten maar de weg van liefde en vertrouwen te bewandelen!
White Eagle zegt hierover: ‘Houd altijd de liefde, de genade en de waarheid van God voor ogen. Richt je vertrouwen op de onzichtbare krachten. We vragen je echt dit te doen, omdat deze onzichtbare krachten je helpers zijn. Deze krachten zijn eeuwig en spelen een essentiële rol in je leven, je ontwikkeling, je ontplooiing en in je relaties.’ (Uit: de Inner Teachings)


Lees verder »

Nieuwe Maan in Ram

Gepubliceerd: 18 maart 2020

571px-Aries_Saint-Austremoine_Issoire

De lente begint op vrijdag 20 maart nog voor zonsopgang, als de Zon het kardinale vuurteken Ram binnengaat. De Zon staat dan loodrecht boven de evenaar en overal in de wereld zijn dag en nacht dan even lang. Dit wordt de lente-equinox genoemd; in het Latijn bekent nox nacht en equi van gelijke lengte. Op 24 maart is het in de ochtend Nieuwe Maan, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in de Ram. Dit vuurteken staat onder de invloed van de rode planeet Mars, waar de maand maart naar vernoemd is.
Lees verder »