Nieuwe Maan in Waterman

Gepubliceerd: 19 januari 2020

Aquarius-Zodiaque_Amiens_11

Dit jaar gaat de Zon op maandag 20 januari ’s middags het vaste luchtteken Waterman binnen. Het symbool voor het teken Waterman is de mens, die zijn inspiratie direct vanuit de hemelse sferen krijgt en met zijn medemensen deelt. Het water, symbool voor de Heilige Geest, stroomt rijkelijk uit de waterkruik, die hij vasthoudt. Op iconen duidt het teken Waterman de evangelist Mattheüs aan, afgebeeld als een mens met een engelachtige uitstraling. In de huidige tijd kunnen we duidelijk ervaren dat de poorten naar de geestelijke werelden opengaan en dat de verbinding met de (aarts)engelen steeds sterker wordt. We zien daaraan dat het Watermantijdperk zich ontvouwt en dat ons bewustzijn, vanuit de hemelse sferen en de Christus-Ster geleid, diepgaand aan het veranderen is.
Lees verder »

Zaterdag 15 februari: ‘Spelen met meditatie’

Gepubliceerd: 14 januari 2020

IMG-20170331-WA0000

Zaterdagmiddag 15 februari is er weer een middag van de Wisdom-school. Dit keer is het onderwerp ‘Spelen met meditatie’. Veel mensen hebben daar al ervaring mee of er tenminste mee kennisgemaakt. Het is ook een van de pijlers van het White-Eagle-werk. Deze middag is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Ook zijn er verschillende oefeningen en praktische uitleg om je nog beter te  verbinden met het licht van Christus in je hart. We hopen iedereen te inspireren om dit licht mee te nemen in het dagelijks leven. De middag wordt verzorgd door Hein en Emilia, de landelijk leiders. Je bent van harte welkom in het witte kerkje, Dokter Kimmijserlaan 28 in Lunteren (vanaf het NS-station 10 minuten lopen).
Lees verder »

Volle Maan in Steenbok

Gepubliceerd: 6 januari 2020

Capricorn-Zodiaque_Amiens_10

Vanaf Kerst hebben we de twaalf heilige nachten tot Driekoningen, het feest van de Epifanie, de Openbaring van het Licht. De drie koningen brengen hun geschenken aan het Christuskind: goud, wierook en mirre. In Nederland gaan de kinderen verkleed als koningen langs de huizen. Ze laten een kerstster als een molentje draaien op een stok en zingen hun liedjes. Pas na Driekoningen is de Kersttijd echt voorbij en doen we de kerstboom de deur uit. Op 10 januari is het in de avond de Volle Maan van de Steenbok, als de Zon in Steenbok staat en de Maan daar tegenover in de Kreeft. Dit is een gedeeltelijke maansverduistering in de bijschaduw, waardoor een deel van de Maan minder zonlicht ontvangt. We kunnen het op die avond waarnemen, maar het is niet spectaculair.
Lees verder »

Kerst 2019: Inspiratie door de oude mythe

Gepubliceerd: 23 december 2019

IMG_0679
Kerstmis is geen mythe van voorbije eeuwen, het is een verhaal dat iedere dag opnieuw voortleeft, een verhaal dat een veel grotere bekendheid in de wereld zou moeten krijgen. In de voorbije jaren heeft het intellect van de mensheid zich zo dominant ontwikkeld dat de van oudsher, zachtaardige mythen en legenden stuk geanalyseerd zijn en daardoor vernield. Daardoor hebben zij aan hulpkracht verloren. Het verhaal over Kerstmis is niet uitsluitend bestemd voor het Christendom; het is zo oud als de wereld. Zoals het was in het begin, zo is het nu en zal het altijd zijn: hetzelfde prachtige sprookjesachtige verhaal over het licht van de Kosmische Christus dat het leven van de mensheid is.


Lees verder »

Nieuwe Maan in Steenbok

Gepubliceerd: 21 december 2019

Capricorn-Zodiaque_Amiens_10

De winterzonnewende valt dit jaar op zondag 22 december in de late nacht, ruim voor zonsopgang.  Op dat moment gaat de Zon het kardinale aardeteken Steenbok binnen en staat dan pal boven de Steenbokskeerkring [Zuid Afrika]. De Zon blijft daar drie dagen lang stil staan, voordat zij zich omwendt naar het noorden richting de evenaar. Lang voor de christelijke jaartelling werd bij vele volkeren de terugkeer van de Zon al gevierd. Joan Hodgson schrijft: ‘Als je je tijdens de winterzonnewende terugtrekt uit de drukte van de uiterlijke wereld, zul je je bewust worden van een diepe stilte, alsof de natuur op iets aan het wachten is. Wanneer de zon in de kersttijd bij de zonnewende omkeert, kun je het onsterfelijke vlammetje van nieuw leven in jezelf ervaren. Dit vlammetje van eeuwig leven, de onsterfelijke vlam van de Geest, is het Christuskind.’

Lees verder »

Volle Maan in Boogschutter

Gepubliceerd: 8 december 2019

Saturn behind the Moon

In de nacht van 12 december is het Volle Maan met de Zon in Boogschutter en de Maan daar tegenover in Tweelingen. Dat is ook de dag dat er in Groot Brittannië parlementsverkiezingen worden gehouden, waarbij de Brexit centraal staat. We kunnen daar een astrologische factor bij  betrekken: eind 2017 is de planeet Saturnus het teken Steenbok, dat bij Engeland hoort, binnengegaan. Saturnus is de planeet, die gaat over het vormgeven aan structuren Vanaf die tijd werd er door de Britse regering in onderhandelingen gezocht naar een structuur, waarin de relatie met Europa gestalte moest gaan krijgen.
Lees verder »

Begin van de Adventstijd: zondag 1 december

Gepubliceerd: 30 november 2019

_HAF6472

Advent is afgeleid van het Latijnse woord adventus, dat ‘komst’ betekent. Advent begint vier zondagen voor kerst. In deze periode bereiden wij ons voor op het feest van het Licht. We richten ons ook op de nog te verwachten komst van Christus. Wij zien deze tijd als het zoeken naar het Licht, in onszelf of in de wereld om ons heen. Vrede, verdraagzaamheid en mededogen zijn thema’s voor overdenkingen in de Advent.
Lees verder »

Nieuwe Maan in Boogschutter

Gepubliceerd: 21 november 2019

Sagittarius-Zodiaque_Amiens_09

Vrijdag 22 november gaat de Zon in de ochtend het beweeglijke vuurteken Boogschutter binnen. We komen daarna in de Adventstijd, die ons door de donkere dagen voor de Kerst heen voert. De Advent is ook het begin van het liturgisch jaar. Dat begint in 2019 op zondag 1 december en eindigt op zondag 22 december. Er zijn altijd vier zondagen in de Adventsperiode en het is in de kerken traditie dan elke keer een kaars méér aan te steken. De Boogschutter is het teken voorafgaand aan de winterzonnewende, waarbij de natuur haar levenskrachten helemaal in zichzelf heeft teruggetrokken. Maar hoewel de bomen dan kaal zijn, kun je de knoppen al zien, die in het voorjaar weer gaan uitbotten.
Lees verder »

Volle Maan in Schorpioen

Gepubliceerd: 8 november 2019

Scorpio-Zodiaque_Amiens_08

Op 12 november is het in de middag de Volle Maan van de Schorpioen. Joan Hodgson schrijft over deze Volle Maan: ‘Tegenover de Zon in Schorpioen staat de Maan in het teken Stier, het teken van de volmaakte vorm. Het is verleidelijk om te treuren over het heengaan van een geliefd persoon of de scheppingen van moeder natuur. Dit is echter niet de tijd om aan het fysieke lichaam te denken, maar aan de dierbare ziel die er door heen scheen. Die persoon is vrijer, lichter en meer zichzelf geworden.
Lees verder »

Nieuwe Maan in Schorpioen

Gepubliceerd: 23 oktober 2019

Scorpio-Zodiaque_Amiens_08

Woensdag 23 oktober gaat de Zon in de avond het vaste waterteken Schorpioen binnen. We gaan nu al weer richting de wintertijd. De Zon en de Maan staan, op 28 oktober nog voordat de zon opkomt, precies bij elkaar in de Schorpioen; het is dan Nieuwe Maan. Het teken Schorpioen symboliseert het afsterven van de natuur. Dit teken is verbonden met de dood, met het overgaan naar de wereld van het Licht. Als het in de herfst een heel zonnige dag is en de bomen diepe tinten geel en rood kleuren, heb je het gevoel dat de sluier tussen ons en de andere wereld wat weggenomen wordt. En dat gevoel past ook bij de feesten van deze tijd: Allerheiligen en Allerzielen worden op 1 en 2 november gevierd. We herdenken dan onze dierbaren die al zijn overgegaan.


Lees verder »