Nieuwe Maan in Maagd

Gepubliceerd: 13 september 2020

568px-Virgo_Saint-Austremoine_Issoire

Donderdag 17 september ontstaat rond het middaguur de Nieuwe Maan in het teken van de Maagd. Zon en Maan staan op dat moment precies bij elkaar in dat teken. Twee dagen daarvoor is het Prinsjesdag, als de Koning de troonrede uitspreekt en de miljoenennota wordt ingediend bij het Parlement. Traditioneel is dat op de derde dinsdag van september en valt het in de periode van het teken Maagd, dat een sterke verwantschap heeft met financiële zaken.
Lees verder »

Volle Maan van de Maagd

Gepubliceerd: 30 augustus 2020

568px-Virgo_Saint-Austremoine_Issoire

In de middag van zondag 22 augustus is de Zon het beweeglijke aardeteken Maagd binnengegaan. Het is oogsttijd en de boeren gaan het graan van de akkers halen om het in hun schuren onder te brengen. Het Engelse woord voor oogst is harvest en dat vinden we terug in ons woord herfst. Tijdens de zonsopgang van woensdag 2 september zal de Maan vol zijn, wanneer de Zon in het teken Maagd staat..
Lees verder »

Nieuwe Maan in Leeuw

Gepubliceerd: 15 augustus 2020

568px-Leo_Saint-Austremoine_Issoire

Nog voor de zon opkomt op woensdag 19 augustus is het de Nieuwe Maan van de Leeuw. Zon en Maan staan dan precies bij elkaar. Joan Hodgson schrijft over deze Nieuwe Maan: ‘De conjunctie van de Zon en de Maan in Leeuw brengt een prachtige, heldere straal van de Christus-Zon naar de gehele aarde. Je hart-chakra wordt beheerst door het teken Leeuw en als je door regelmatig te mediteren steeds meer vanuit je hart denkt, zal de Christus-Zon geleidelijk de leiding nemen over je hele wezen. Als je je gedurende deze tijd voldoende kunt losmaken van je zintuiglijke behoeften en als je je openstelt voor deze grootse uitstraling van licht en liefde, dan word je vervuld met vreugde en dankbaarheid, want de Leeuw is een teken dat vreugde uitstraalt.’ 
Lees verder »

Volle Maan in Leeuw

Gepubliceerd: 1 augustus 2020

568px-Leo_Saint-Austremoine_Issoire

In de ochtend van woensdag 22 juli is de Zon het vaste vuurteken Leeuw binnengegaan. Vlak daarvoor was er op 20 juli nog een tweede Nieuwe Maan in de Kreeft, waarbij de Zon en de Maan precies bij elkaar stonden. De dagen tussen 20 juli en 20 augustus worden de Hondsdagen genoemd. In deze periode komt de heldere ster Sirius, de hond van de jager Orion, gelijk met de Zon op. Dit is de tijd dat er hittegolven kunnen zijn. Op 25 juli 2019 werd er in Nederland een hitterecord van 40,7 graden gemeten. De hete planeet Mars in het vuurteken Leeuw maakte toen een exact aspect met de hete planeet Jupiter in het vuurteken Boogschutter. En Mars stond die middag ook nog precies boven ons hoofd. We hebben heel wat afgepuft!
Lees verder »

Volle Maan in Kreeft

Gepubliceerd: 2 juli 2020

568px-Cancer_Saint-Austremoine_Issoire

Op 5 juli is het niet lang na zonsopgang de Volle Maan van de Kreeft, als de Zon in dat teken staat en de Maan daar tegenover in het aardeteken Steenbok. Dit is een maansverduistering, die voor ons nauwelijks waar te nemen is, omdat de Maan dan al ondergaat. De Maan zal de voorafgaande nacht volop schijnen en goed zichtbaar zijn, als het tenminste onbewolkt is. Ze zal door de weerkaatsende lichtstralen van de ondergaande zon een magische, geeloranje uitstraling hebben. Deze inkleuring van de Maan zie je alleen in de zomer, als de Zon laat ondergaat, wat goed past bij de zwoele nachten die we dan kunnen hebben. Bij de Maan in Steenbok staat de helder stralende planeet Jupiter en de zwakker schijnende planeet Saturnus.
Lees verder »

Nieuwe Maan in Kreeft

Gepubliceerd: 17 juni 2020

568px-Cancer_Saint-Austremoine_Issoire

Zaterdag 20 juni gaat de Zon tegen middernacht het kardinale waterteken Kreeft binnen en zondag 21 juni is er in de ochtend een zonsverduistering, als de Maan in Kreeft precies tussen de aarde en de Zon staat. We zullen daar echter niets van merken, want het pad van de eclips loopt van Ethiopië over Jemen en de Himalaya naar China. Maar op die plaatsen, waar de eclips totaal is, zal de buitenste hete atmosfeer van de Zon oplichten. We zien dan de corona van de Zon, die anders voor ons niet zichtbaar is. Het is opmerkelijk dat hiervoor hetzelfde woord gebruikt wordt als bij het corona-virus dat ook zo’n uitstralende krans heeft.
Lees verder »

Volle Maan in Tweelingen

Gepubliceerd: 1 juni 2020

568px-Gemini_Saint-Austremoine_Issoire

In april en mei was Venus als een heldere avondster in het (noord)westen te zien, maar dat duurde steeds korter. Op 3 juni loopt Venus precies tussen de Zon en de aarde in en is ze voor ons niet meer te zien. Dit gebeurt elke 8 jaar in het luchtteken Tweelingen. In juni 2004 en 2012 hebben we zelfs het zeldzame fenomeen gezien dat Venus voor langs het oppervlak van de Zon heen ging. Het teken Tweelingen heeft te maken met de luchtwegen en de longen. Venus heeft te maken met de keel en de slijmvliezen. In 2002-2004 was er een uitbraak van de longziekte SARS, waarbij mensen acute ademhalingsproblemen kregen.
Lees verder »

De zegen van Pinksteren

Gepubliceerd: 29 mei 2020

20170801_114609

De gebeurtenissen van Pasen en Hemelvaart, die we nog altijd gedenken houden een grote belofte in. Het is de belofte van het Pinkster- of Christusfeest, waarbij er een enorme uitstroming van Christuslicht vanuit de hemel over ons komt. Dit licht voedt de Christusliefde, de kracht en de wijsheid die aan ons zijn meegegeven, omdat we kinderen van het Goddelijke zijn. Onze ziel en ons hart kunnen dit licht in zich opnemen, want ze bestaat uit onvoorwaardelijke liefde. Het enige wat we hoeven doen is ons hart ervoor openstellen. Dat is waartoe het Pinksterfeest ons uitnodigt.
Lees verder »

Nieuwe Maan in Tweelingen

Gepubliceerd: 17 mei 2020

568px-Gemini_Saint-Austremoine_Issoire

In de middag van woensdag 21 mei gaat de Zon het beweeglijke luchtteken Tweelingen binnen. Een dag later is het Hemelvaart. Na zijn opstanding was Jezus nog een aantal weken in zijn etherische lichaam dichtbij zijn apostelen, maar bij zijn Hemelvaart verdween hij voor hen uit het zicht. White Eagle zegt daarover: ‘De verlichte Meester Jezus die de hoge aarde-inwijding onderging tijdens zijn aardse leven, was in staat zijn lichaam tot in de kleinste deeltjes in licht om te zetten. Daardoor werd Hij opgenomen in het Licht terwijl het leek alsof zijn lichaam achter een wolk vervaagde, uit het zicht van de mensen. Dit is het terugtrekken van het hoger Zelf uit het fysieke zelf.
Lees verder »

Volle Maan in Stier

Gepubliceerd: 4 mei 2020

572px-Taurus_Saint-Austremoine_Issoire

Donderdag 7 mei is het vroeg in de middag de Volle Maan van de Stier. De Maan is dan precies tegenover de Zon gekomen in het tegenoverliggende teken Schorpioen. Deze Volle Maan zal de voorgaande nacht hoog aan de hemel staan en de hele nacht schijnen. In het Oosten wordt dan, waarschijnlijk in aangepaste vorm, het Wesak-festival gevierd, dat gewijd is aan de Boeddha. White Eagle zegt hierover: ‘De Boeddha, die prachtige, zachtmoedige, wijze en vredige gestalte, door wie het gouden licht scheen, kwam voort uit het hart van God. In het leven van de Boeddha werd de weg gewezen, werd het pad onthuld dat de ziel betreedt als zij opstijgt naar haar Vader-Moeder God. Die weg werd gekenmerkt door het totaal afzien van elk verlangen.’


Lees verder »