Volle Maan in Ram

Gepubliceerd: 5 april 2020

571px-Aries_Saint-Austremoine_Issoire

In de nacht van woensdag 8 april is het dan ruim voor zonsopgang de Volle Maan van de Ram, als de Zon in dit vuurteken staat en de Maan ertegenover in het luchtteken Weegschaal. Het is de eerste Volle Maan na de lente-equinox. Pasen valt op de eerste zondag na deze Volle Maan van de Ram en dus op 12 april. Pasen wordt zowel vanuit de ruimte, vanuit een astronomische waarneming vastgesteld, als vanuit de tijd die de weekdagen bepaalt.
Lees verder »

Boodschap van White Eagle

Gepubliceerd: 4 april 2020

Jenny-3

Jenny Dent, leider van de wereldwijde White Eagle Lodge geeft ons boodschappen van White Eagle door. In deze bijzonder tijd schrijft zij het volgende:

Terwijl ik jullie schrijf, is White Eagle dichtbij en brengt hij een straal van vrede en bemoediging vanuit de hemelse sferen! Hij weet dat het een vreemde en verwarrende tijd is voor veel mensen over de hele wereld. Er zijn veel onverwachte uitdagingen, maar hij vraagt ons vast te houden aan het beeld dat de uiteindelijke uitkomst heel mooi zal zijn. Als we in de komende jaren op deze tijd terugkijken zullen we de betekenis van deze tijd zien. 
Lees verder »

Lieve vrienden

Gepubliceerd: 19 maart 2020

20170425_131233
Onze wereld ziet er sinds twee weken ineens heel anders uit. We hopen dat jullie je niet al te ongerust maken, hoe moeilijk misschien ook…  Juist in deze tijden wordt er van ons gevraagd niet in de angst te schieten maar de weg van liefde en vertrouwen te bewandelen!
White Eagle zegt hierover: ‘Houd altijd de liefde, de genade en de waarheid van God voor ogen. Richt je vertrouwen op de onzichtbare krachten. We vragen je echt dit te doen, omdat deze onzichtbare krachten je helpers zijn. Deze krachten zijn eeuwig en spelen een essentiële rol in je leven, je ontwikkeling, je ontplooiing en in je relaties.’ (Uit: de Inner Teachings)


Lees verder »

Nieuwe Maan in Ram

Gepubliceerd: 18 maart 2020

571px-Aries_Saint-Austremoine_Issoire

De lente begint op vrijdag 20 maart nog voor zonsopgang, als de Zon het kardinale vuurteken Ram binnengaat. De Zon staat dan loodrecht boven de evenaar en overal in de wereld zijn dag en nacht dan even lang. Dit wordt de lente-equinox genoemd; in het Latijn bekent nox nacht en equi van gelijke lengte. Op 24 maart is het in de ochtend Nieuwe Maan, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in de Ram. Dit vuurteken staat onder de invloed van de rode planeet Mars, waar de maand maart naar vernoemd is.
Lees verder »

Volle Maan in Vissen

Gepubliceerd: 7 maart 2020

Pisces-Zodiaque_Amiens_12

Maandag 9 maart is het bij zonsondergang de Volle Maan van de Vissen, als de Zon in dat teken staat en de Maan daar precies tegenover, rijzend aan de oostelijke horizon, in de Maagd. De Zon staat vlakbij de planeet Neptunus, die je spiritueel bewustzijn kan verhogen, doordat je je door zijn invloed één kunt voelen met alle mensen, met alle natuurrijken en met de hele kosmos. Die eenheid is fijn om te ervaren.  Aan de andere kant kan Neptunus je ook teveel het contact met de aardse werkelijkheid laten verliezen, waardoor je een ‘zwever’ kunt worden. Je maakt dan idealistische, maar onrealistische plannen, die niet op het aardse vlak te verwezenlijken zijn. Om het goede evenwicht daarin te bewaren zegt White Eagle: ‘met je hoofd in de hemel en met je voeten op aarde’.
Lees verder »

Verjaardag van de Lodge op 22-02

Gepubliceerd: 18 februari 2020

_HAF4870

Op zaterdag 22-02-2020 vieren we de 84ste verjaardag van de Lodge. Numerologisch een mooie datum, maar ook astrologisch bijzonder. De White Eagle Lodge werd opgericht bij een Nieuwe Maan en ook nu hebben we weer een Nieuwe Maan. In de oprichtingshoroscoop van 1936 speelde de planeet Uranus een belangrijke rol. Deze planeet verbindt ons met het Watermantijdperk en laat zien dat de Lodge de spirituele vernieuwing daarvan uitdraagt.
Lees verder »

Nieuwe Maan in Vissen

Gepubliceerd: 16 februari 2020

Pisces-Zodiaque_Amiens_12

Woensdag 19 februari gaat de Zon ruim voor zonsopgang het beweeglijke waterteken Vissen binnen. Vissen is het laatste teken van de dierenriem en heeft te maken met loslaten en opruimen. Zondag 23 februari is het ’s middags de Nieuwe Maan van de Vissen, als de Zon en de Maan bij elkaar staan in dat teken. Dat is het ook het begin van carnaval. Dit feest begint na de zondagse mis en eindigt op Aswoensdag, de 26ste februari. De as wordt gemaakt van palmtakken van het jaar daarvoor en wordt door de priester als een kruisje op het voorhoofd aangebracht.
Lees verder »

Zaterdag 15 februari: ‘Spelen met meditatie’

Gepubliceerd: 8 februari 2020

IMG-20170331-WA0000

Zaterdagmiddag 15 februari is er weer een middag van de Wisdom-school. Dit keer is het onderwerp ‘Spelen met meditatie’. Veel mensen hebben daar al ervaring mee of er tenminste mee kennisgemaakt. Het is ook een van de pijlers van het White-Eagle-werk. Deze middag is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Ook zijn er verschillende oefeningen en praktische uitleg om je nog beter te verbinden met het licht van Christus in je hart. We hopen iedereen te inspireren om dit licht mee te nemen in het dagelijks leven. De middag wordt verzorgd door Hein en Emilia, de landelijk leiders. Je bent van harte welkom in het witte kerkje, Dokter Kimmijserlaan 28 in Lunteren (vanaf het NS-station 10 minuten lopen).
Lees verder »

Volle Maan in Waterman

Gepubliceerd: 5 februari 2020

Aquarius-Zodiaque_Amiens_11

Zondag 9 februari is het kort na zonsopgang Volle Maan, als de Zon in de Waterman staat en de Maan daar precies tegenover in de Leeuw. Een week daarvoor op 2 februari, 40 dagen na de winterzonnewende, hebben we het laatste lichtfeest van de wintertijd gevierd: Maria Lichtmis. Voor de mis werden er vroeger in de katholieke kerken kaarsen gewijd en volgde er een ommegang, waarbij iedereen een brandende kaars in de hand hield, wat voortgezet werd  tijdens de mis zelf. In de Keltische traditie heet dit feest Imbolc en is het gewijd aan de moedergodin Brigit, beschermster van zwangere vrouwen en van bevallingen. We zijn door de donkerste tijd heen gekomen en het daglicht wordt elke dag sterker. De aarde raakt bedekt met maagdelijke sneeuwklokjes.
Lees verder »

Nieuwe Maan in Waterman

Gepubliceerd: 19 januari 2020

Aquarius-Zodiaque_Amiens_11

Dit jaar gaat de Zon op maandag 20 januari ’s middags het vaste luchtteken Waterman binnen. Het symbool voor het teken Waterman is de mens, die zijn inspiratie direct vanuit de hemelse sferen krijgt en met zijn medemensen deelt. Het water, symbool voor de Heilige Geest, stroomt rijkelijk uit de waterkruik, die hij vasthoudt. Op iconen duidt het teken Waterman de evangelist Mattheüs aan, afgebeeld als een mens met een engelachtige uitstraling. In de huidige tijd kunnen we duidelijk ervaren dat de poorten naar de geestelijke werelden opengaan en dat de verbinding met de (aarts)engelen steeds sterker wordt. We zien daaraan dat het Watermantijdperk zich ontvouwt en dat ons bewustzijn, vanuit de hemelse sferen en de Christus-Ster geleid, diepgaand aan het veranderen is.
Lees verder »