Nieuwe Maan in Weegschaal

Gepubliceerd: 12 oktober 2017

Libra2

In de avond van 19 oktober is het de Nieuwe Maan van de Weegschaal, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Als symbool zien we dit terug bij Vrouwe Justitia, die een weegschaal in haar hand heeft. Zij wil tot een rechtvaardige schikking komen tussen partijen. Bij de Weegschaal gaat de aandacht vaak in de eerste plaats naar de ander uit, wat een heel sympathieke karaktertrek is, maar dat er ook wel eens toe kan leiden dat iemand teveel meegaat met wat anderen willen. Zo iemand wil dan vooral de harmonie bewaren en kan teveel concessies doen om anderen maar te vriend te houden.


Lees verder »

Volle Maan in Weegschaal

Gepubliceerd: 28 september 2017

Libra2

Vrijdag 22 september is de Zon ’s avonds het teken Weegschaal binnengegaan. We noemen dit de herfstequinox, als de Zon precies boven de evenaar staat op haar weg terug naar het zuidelijk halfrond. Overal op aarde zijn de dag en de nacht dan even lang. Daarna merken we dat bij ons de dagen korter worden en het zonlicht in kracht afneemt. Deze wisseling van de seizoenen wordt veroorzaakt door de schuine stand van de aardas, waardoor de Zon in de winter recht boven de Steenbokskeerkring [Zuid-Afrika] staat, terwijl die in de zomer recht boven de Kreeftskeerkring [Sahara] staat.


Lees verder »

21 september: dag van de wereldvrede

Gepubliceerd: 20 september 2017

Sunrise-at-the-Labyrinth-by-Jenny-1

We nodigen jullie uit om op donderdag 21 september aandacht te schenken aan de wereldvrede, aan vrede voor alle mensen die op onze aarde leven. Je mag je altijd en speciaal op deze dag afstemmen op de Ster, die onze aarde, haar wateren, haar atmosfeer en al het leven op aarde ondersteunt. Laat je denken helemaal tot rust komen en je gedachten verstillen, zodat je hart zich mag openen voor de zegen van de schitterende Ster.


Lees verder »

Equinox op 22 september: het begin van de herfst

Gepubliceerd: 16 september 2017

20170822_164312

Vrijdag 22 september, om 22.02 uur staat de zon loodrecht boven de evenaar: de lengte van dag en nacht zijn dan gelijk. Dit moment, de equinox, geeft op het noordelijk halfrond de start van de herfst aan. Het is een moment van evenwicht en harmonie óók in onze persoonlijke identiteit. We kunnen ervaren dat we deels verbonden zijn met de buitenwereld en deels naar binnen gericht zijn.
Lees verder »

Nieuwe Maan in Maagd

Gepubliceerd: 15 september 2017

Virgo2

Op 20 september is het juist bij zonsopgang de Nieuwe Maan van de Maagd, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in dit teken. Het teken Maagd wordt vaak afgebeeld zoals de godin Demeter, met een bundel korenaren in haar hand. Zij werd vereerd als de oermoeder en als de godin van de gewassen. Haar dochter Persephone werd door Pluto, de god van de onderwereld, ontvoerd. Demeter was daar zo bedroefd over dat ze de gewassen niet langer liet groeien.


Lees verder »

Kijkend vanuit de hemel

Gepubliceerd: 13 september 2017

Jenny by Hein

Jenny Dent’s spiritual blog

Onlangs ontving ik een inspirerende e-mail van een vriendin. Zij vertelde mij over het succesvolle verloop van haar staar-operatie. Ze schreef: ‘Staar voorkomt, zoals we weten dat een deel van het licht de achterkant van het oog bereikt door het troebel of mistig worden van de ooglens. Mijn recente ervaring heeft me nog bewuster gemaakt van het prachtige werk waarbij we betrokken zijn en dat zeker helpt om de mist te verwijderen die momenteel moeder Aarde lijkt te omhullen en al degenen die erop rondwandelen. Hoe mooi zal het zijn als de mist optrekt en we de wonderen van de mooie planeet waar we allemaal op wonen, weer zullen zien.’
Lees verder »

Volle Maan in Maagd

Gepubliceerd: 1 september 2017

Virgo2

Op 23 augustus ging de Zon kort na middernacht het bewegelijke aardeteken Maagd binnen. Het is oogsttijd en de boeren halen het graan van de akkers om het in hun schuren onder te brengen. Het Engelse woord voor oogst is harvest en dat vinden we terug in ons woord herfst. September is de maand dat de scholen weer beginnen en kinderen zich kennis en vaardigheden eigen maken door die in hun geheugen op te slaan.


Lees verder »

Zonsverduistering in de VS

Gepubliceerd: 19 augustus 2017

IMG-20160724-WA0023

Een verduistering betekent voor astrologen een crisismoment, dat betrekking kan hebben op landen, instellingen en personen. Op maandag 21 augustus vindt er in de VS een totale zonsverduistering plaats, die dwars over het land, van de kust aan de Stille Oceaan tot aan de Atlantische zijde te zien zal zijn. Voor ons is dit een kans om deze gebeurtenis in het Licht te houden. Wereldwijd stemmen mensen zich hierop af.

Lees verder »

Ik doe dit voor God

Gepubliceerd: 11 augustus 2017

Jenny by Hein

Jenny Dent’s spiritual blog

Zojuist heb ik White Eagle’s boek ‘Healing the world’ geopend op een pagina waar hij zegt: ‘Wat je ook doet, zelfs wanneer je misschien vermoeid of niet gelukkig bent, denk bij jezelf: ik doe dit voor God, niet voor mijzelf, maar voor God…God…God. Jouw gedachte aan God brengt healing voor je hart én healing voor de speciale situatie of persoon die je graag wil helpen.’


Lees verder »

Volle Maan in Leeuw

Gepubliceerd: 5 augustus 2017

Leo2

Maandag 7 augustus is er ’s avonds een maansverduistering, die in Nederland net voorbij is als de Volle Maan opkomt. Joan Hodgson schrijft: De symboliek van de Volle Maan op de as Leeuw/Waterman benadrukt de eeuwige wijsheid dat de mens naar het evenbeeld van God geschapen is. De Leeuw, het stralende zonneteken dat door de leeuw, de koning der dieren, gesymboliseerd wordt, geeft uitdrukking aan het idee dat het licht, de essentie zelf van het eeuwige leven, in het hart van het fysieke lichaam geplaatst is, het hart dat astrologisch bij het teken Leeuw hoort.


Lees verder »